Koningsaardappel Bonnata uit Noordoostpolder naar Koninklijk Paleis

Op het demoveld van handelshuis STET Holland aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord was vanochtend een gevarieerde groep mensen aanwezig: AZC-bewoners uit Somalië, Kameroen, Libanon, Turkije, Pakistan, Syrië en Mexico stonden eensgezind naast burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder, vertegenwoordigers van het Agrofoodcluster en naast de directeur en werknemers van STET. De aanleiding was de jaarlijkse traditie van de gemeente Noordoostpolder en het Agrofoodcluster, namelijk het rooien van de zogenoemde Koningsaardappel. Dit jaar gaat de Bonnata naar het Koninklijk paleis in Den Haag.

Deze Bonnata is een multifunctionele aardappel, zeer geschikt als tafel-, bak-, en fritesaardappel. Om de veelzijdigheid van deze aardappel te laten zien, serveerden bewoners van het AZC in Luttelgeest direct na het oogstmoment een aantal internationale gerechten met de koningsaardappel als basis. Het motto “Multipurpose potato for multi culti people” is op deze manier direct in het veld tot uitdrukking gebracht. Naast de aardappelen gaat er ook een receptenboekje mee in het mandje voor de Koning. Het rooien gebeurde door enkele van de bewoners van het AZC, directeur van STET Peter Ton en natuurlijk de burgemeester van Noordoostpolder, Harald Bouman.

Traditie
De traditie van de Koninklijke aardappel startte in 2013 bij het bezoek van de Koning en Koningin aan Noordoostpolder. Onder auspiciën van het Agrofoodcluster organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis in de Noordoostpolder het aanbieden van de Koningsaardappel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s